0

In de Verenigde Staten zijn er zo’n 50 miljoen mensen die dagelijks de strijd aangaan tegen honger. De koffieretailer Starbucks is van mening dat deze mensen een handje geholpen kunnen worden. Zij willen samen met de Food Donation Connection investeren in het FoodShare programma. Op dit moment wordt onverkoopbaar gebak aan maatschappelijke organisaties gedoneerd. Maar volgens Starbucks is er nog veel meer mogelijk. 

Onverkochte Kant-en-Klaarmaaltijden worden weggegooid als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Maar deze maaltijden kunnen nog best gegeten worden en daarom heeft Starbucks een veilig proces ontwikkeld om maaltijden te bewaren en daar te krijgen waar de nood groot is.

Volgend jaar (2017) beginnen verschillende Starbucks winkels in Amerika met het doneren van overtollig voedsel. Zowel de temperatuur, textuur als smaak van niet verkocht voedsel blijft bewaard. In 2017 kunnen 5 miljoen maaltijden uit de vuilnisbak gered worden. In 2021 moet de teller volgens Starbucks op zo’n 50 miljoen maaltijden staan. Dat is 100 %, want 50 miljoen maaltijden is genoeg om die 50 miljoen mensen, die dagelijks strijden tegen honger, te voeden.

Hopelijk pakken vele bedrijven over de wereld dit voorbeeld op en kan eindelijk de strijd tegen honger duurzaam aangepakt worden.

Laatste posts