0

Deodorant, iedereen gebruikt het. Er zijn heel veel verschillende merken in de winkels te koop en de één ruikt nog lekkerder dan de ander. Maar waar je meestal niet bij stilstaat is dat in de standaard deodoranten, die je overal kunt kopen ingrediënten zitten, die slecht zijn voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Want als je spuitbus leeg is, gooi je deze toch gewoon in de prullenbak?

Naast chemische stoffen zoals aluminium en zink bevat een standaard deodorant ook parabenen (synthetische conserveermiddelen), silicone, paraffine en alcohol. Al deze ingrediënten kunnen behoorlijk wat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid, zo wordt de kans op Alzheimer en kanker aanzienlijk verhoogd.

Chemische bestanddelen, paraffine en silicone sluiten je huid af. Je kunt het zien alsof er een laagje over je huid wordt aangebracht, waar talg niet doorheen kan en daardoor in je huid achterblijft. Het is niet alleen dat afvalstoffen je lichaam niet meer kunnen verlaten, het werkt ook de andere kant op. Gezonde stoffen kun je huid ook niet binnendringen, terwijl je huid die zo hard nodig hebben.
Het gevolg is een droge, schilferige huid, die al het fut verloren heeft. Er ontwikkelt zich irritatie en het kan zelfs zo erg worden, dat het er eczeem ontstaat of een contactallergie. Redenen genoeg denk ik om jou deodorant eens onder de loep te nemen.

Maar dat is niet de enige reden, want door het gebruik van een goede, veilige deodorant ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Een goede, veilige deodorant bevat geen cfk’s (drijfgassen), die de ozonlaag aantasten. Zoals de titel al zegt: Een goed milieu begint bij jezelf! Wil jij een goede, veilige deodorant aanschaffen? Kijk dan eens op www.beautylin.nl.

Laatste posts