0

De energieprijzen wisselen per energiemaatschappij nogal. De energieprijzen zijn al jaren dalende en de prijzen dalen nog steeds. In de maatschappij waarin we nu leven zijn we heel erg gebrand op besparen, waar mogelijk besparen op onze uitgaven. Zo hebben wij, Nederlanders, ook ontdekt dat je kunt besparen op energie en hoe. Er zijn nog nooit zoveel energieoverstappers geweest als in 2015.

Wel liefst 15,1 procent van de energiegebruikers is overgestapt naar een andere energieleverancier. Hierdoor werd er zo’n € 375,- per huishouden bespaard op de energiekosten, dit bleek uit onderzoek van Autoriteit Consument & Markt. Een behoorlijk bedrag moet ik zeggen, dat je weer kunt gebruiken voor andere belangrijke dingen.

De reden om de overstap te maken naar een andere energiemaatschappij was toch vooral de prijs en niet zoals je misschien zou verwachten het milieu. Het percentage groene stroom verbruikers bleef dan ook onveranderd op een marktaandeel van 64 procent staan. Ook de tevredenheid over de energieleverancier zelf, bleek nauwelijks een rol te spelen in de keuze om over te stappen. Binnen de soorten groene stroom ontstond wel een verschuiving in de looptijd van een contract en de bron van opwekking.

Het leven is tegenwoordig al duur genoeg, dus waarom zou je niet besparen op energie als dat kan? Het is dan ook nooit verkeerd om de diverse energieleveranciers eens met elkaar te vergelijken en te kijken wat voor jouw de meest voordelige situatie is.

Maar er zijn ook een heleboel dingen, die je zelf kunt doen om energie te besparen, door bijvoorbeeld het gebruik van het dal-tarief en de spaarstand op verschillende elektrische apparaten. Zo kun je besparen op je wasmachine, droger, vaatwasser, koelkast, verwarming en nog vele andere apparaten, maar je kunt ook besparen door je huis goed te isoleren. Word je bewust van je energiegebruik, dat scheelt al een heleboel.

Laatste posts