0


Je staat versteld als je ziet wat er allemaal vanuit de oceaan op de stranden aanspoelt. Tussen al dit afval zit ook heel veel plastic. Net zoals het plastic dat wij tegenwoordig scheiden om te recyclen, wordt ook dit plastic verzameld en hergebruikt. Het Nederlandse bedrijf Hunter Douglas heeft het idee gevat om dit plastic te verwerken in duurzame rolgordijnen. Dit doet zij in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf ‘Return Textiles,’ waarbij ook de bekende artiest Pharrell Williams betrokken is.

​Hunter Douglas maakt gebruik van het materiaal Bionic Yarn. Dit zijn garens die, door Return Textiles, zijn gemaakt uit aangespoeld plastic. De garens worden door Hunter Douglas geïmporteerd en verwerkt in de rolgordijnen Greenscreen Sea-Tex. Er worden rolgordijnen gemaakt op zowel projectbasis als voor de particuliere consument. Deze raambekledingsproducten spelen een belangrijke rol bij het isoleren van een gebouw, maar ook bij het verlagen van de energieverbruikskosten.

Maar dat is nog niet alles, want de rolgordijnen bevatten geen PVC of andere schadelijke stoffen. Deze rolgordijnen zijn de ideale investering voor bedrijven en mensen die een hoge duurzaamheidsambitie hebben. 
 

Laatste posts